4846

 

 

 

Termin   :  11 – 20 czerwca 2021 r.                  

 

Liczba miejsc : 20-22

wiek : 8 -15 lat

 

 

 

Lokalizacja :

Brenna, to malownicza wieś położona  w powiecie cieszyńskim, w dolinie rzeki Brennicy, otoczona licznymi górami pasma Beskidu Śląskiego.

Najbardziej znane szczyty to Skrzyczne (1257 m n.p.m.), Klimczok (1117 m n.p.m.), Barania Góra (1220 m n.p.m.), Czantoria Wielka (995 m n.p.m.), Równica (884 m n.p.m.

 

 

Ośrodek , zlokalizowany jest w bliskiem sąsiedztwie centrum miejscowości, niemal nad samą rzeką Brennicą.

 

Infrastruktura sportowa/wyposażenie :

Na terenie obiektu znajdują się : 2 otwarte korty o nawierzchni z mączki ceglanej, boisko wielofunkcyjne, kryty basen, siłownia, salka gimnastyczna, sala bilardowa, stół do ping-ponga, grota solna, teren na ognisko i grilla.


 

Zakwaterowanie i wyżywienie.

Uczestnicy zakwaterowani są w pokojach 3 i 4 – osobowych, budynek jest murowany. Każdy pokój posiada samodzielny węzeł sanitarny.

Trzy posiłki dziennie : śniadanie, obiad, kolacja.

 

Tenis :

Zajęcia odbywać się będą codziennie, na 2 kortach tenisowych, maksymalnie w grupach 8 osobowych. Czas treningu dla jednej grupy: 2 x dziennie, 60 min. Treningi będą prowadzone przez 1 trenera z uprawnieniami Polskiego Związku Tenisowego.

Grupy treningowe, początkujące,  homologiczne ( wiek, poziom sprawności).

 

Zajęcia sportowo – rekreacyjne (program uzupełniający) :

Zabawy terenowe, gry zespołowe : piłka nożna, siatkówka, basen, turniej mini golfa, program wycieczek.

Program wieczorny przewiduje dyskoteki, wspólne grillowanie.

 

 

Wycieczki :

Chlebowa Chata – Górki Małe. ( warsztaty )

Teoria:

  • przybliżenie życia naszych przodków

  • zapoznanie z podstawowymi zbożami i ich zastosowaniem

  • prezentacja maszyn dawniej wykorzystywanych przy uprawie i obróbce ziarna – droga „od ziarenka do bochenka”

  • omawianie procesu powstawania masła i twarogu oraz sprzętów do tego wykorzystywanych

  • omawianie pozyskiwania miodu, pokaz sprzętu pasiecznego i ciekawostki z życia pszczół

Praktyka:

  • próby młócenia cepami

  • mielenie zboża na żarnach i osiewanie mąki

  • własnoręczne formowanie oraz wypiek podpłomyków

  • zabawa na starych traktorach, wozach i maszynach

Degustacja:

  • degustacja podpłomyków i chleba żytniego

  • dodatki do degustacji: masło, miód, smalec z ziołami – wszystko własnej produkcji

  • kawa zbożowa z mlekiem

  • degustacja „do syta”

 

Każdy uczestnik otrzymuje pakiet – upominek  :

taśma rehabilitacyjna, koszulka, czapka, bidon:

 

 

 

 

 

 

     

Opieka :

4-osobowa kadra wychowawcza.( kierownik, 2 wychowawców + 1 instruktor tenisa )

Oferta zawiera ubezpieczenie NNW.

Transport :

Mercedes Sprinter 416 CDI
norma ekologiczna: Euro 4
ilość miejsc: 24 VIP Class

!!!

Dodatkowo, cały projekt uzupełniony jest  zajęciami na kortach Szkoły Tenisa Volley w Zgierzu.

3 jednostki treningowe zajęć tenisa, odbędą się w okresie maj -czerwiec. ( 1 zajęcia 90 min.)

Zajęcia będą prowadzone przez 2 trenerów PZT,  podsumowaniem integracji , będzie wspólny grill.

Sprzęt do tenisa : rakiety i piłki, zapewnia Fundacja Catena.

Treningami zostaną objęci tylko uczestnicy wyjazdu.

 

 

Organizator :

Fundacja Catena – w drodze na szczyt.

 

NIP:        7322201630
REGON:   387701808
KRS:       0000873760